zondag 9 januari 2011

PVS23 Prentenboek verhaal



Voor de duidelijkheid:

Prentenboek
Eigen geschreven verhaal, Moshy.


Maki is een echte Maki. Dat is een apen soort, op een dag komt Maki een Tarsier tegen, hij heet Moshy. Samen wandelen ze door het bos en komt Maki er achter hoe belangrijk het is om goed voor je familie en kinderen te zorgen!


‘’Een heerlijke dag voor een wandeling!’’ zei  Maki  tegen zichzelf, hij praat graag tegen zichzelf, eigenlijk is hij zelf de enige echte vriend die Maki heeft. Hij opende de deur van zijn huis die zich onder een grote eikenboom bevindt. En liep richting het bos. Hij floot en keek blij om zich heen toen hij opeens een hoog piepje hoorde. Hij stond stok stijf stil en keek in de richting van het geluid.

Toen zag hij van achter een steen een klein beestje tevoorschijn komen, Maki knipperde met zijn ogen om nog eens goed te kijken. Het beestje knipperde terug. En gaf een vrolijk piep geluid. Maki lachtte en vroeg ‘’Hoe heet jij?’’.’’ Moshy, piep!’’ antwoordde hij.  Gefascineerd keek Maki naar Moshy. Het is een Tarsier aapje bedacht Maki zich. ‘’Ga je mee wandelen door het bos?’’ vroeg Maki ‘’Piepiep!’’ antwoorde Moshy. ‘’Dat zal wel een ja zijn.’’ zei Maki tegen zichzelf.

Samen liepen e door het bos toen Moshy plotseling in een holling van een boom sprong. ‘’Wat doe je Moshy?’’ riep Maki ‘’Piep piep piep!’’ piepte Moshy. Maki  liep in de richting van de holling en keek er in. Wat hij toen zag maakte hem heel blij. Oh wat lief, een heel nest met mini Moshy’s!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten